DIY,  godt til dyrene,  Hønsegården,  Økologi,  selvforsyning,  små projekter

DIY nyt foderhus i “Hogsmeade”

I løbet af efteråret og vinteren, har området ned i hønsegården været noget mudret, og selvom hønsene er mere eller mindre ligeglade med at deres grønt bliver lagt på joden, så synes jeg at det var på tide at bygge et hus, hvor deres daglige rester og korn bliver lagt, uden at det i dårligt vejr bliver fyldt med mudder. Da “Dobby” og “Kræ”, vores to kaniner jo også er indbyggere i “Hogsmeade”, ville jeg gerne have ders hø op fra jorden også, så det skulle der også være plads til i det lille hus.

IMG_9206.JPG
Vi har en del træer på grunden, og når vi fælder, tynder ud eller beskære, så gemmer vi for det meste de største grene, så der tit nogle skønne bunker rundt omkring i haven at bruge.
IMG_9205.JPG
Efter at have googlet en masse billeder af foderhuse, endte jeg ud i en mindre og lidt anderledes model af et foderhus, oprindeligt egnet til råvildt. Det er simpelt men stadig fint synes jeg, og det må jo også gerne være fint at se på samtidig i min lille hønseby.
IMG_9208.JPG
Jeg ville nu gerne at det havde været birketræ hele vejen igennem, men det var der ikke lige nok til, så det er blevet en blanding af birk, kirsebæg og bøg.
IMG_9209.JPG
For at der ikke ligger hø i hele hønsegården når de får nyt, så har jeg sat små pinde på toppen af huset, for at holde lidt på det.

 

IMG_9210.JPG
Det færdige resultat inden huset tages i brug. Taget og bunden er rest-træ fra byggeriet på huset, og det har fået et par gange træbeskyttelse i samme farver som nogle af husene i hønsegården 🙂
IMG_9212.JPG
Både høns og kaniner har taget godt imod huset, nu ligger der ikke nær så meget mad ud på jorden som før, og høet forbliver tørt længere.
IMG_9211.JPG
det er simpelthen så hyggeligt at se på dyrene når de får mad 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.