En kyllingefræser må der til…
Efter første besøg af ræven i hønsegården, har den desværre været forbi adskillige gange, og for tre uger siden tog den desværre alt, så nu er jeg igang med en større barrikadering af hønsebyen. Der skal el rundt om de 125 m2 lukket hønsegård, og de 1100 m2 have skal gennemses for smuthuller og indtrængningsmuligheder..
Det eneste jeg har tilbage er min skrukke silkehøne, som lå på 3 æg, og en forvirret kylling på 4 uger, som løb rundt alene, så de kom i en lille hus tæt på vores hus. Men her var de heller ikke sikkert, ræven brød døren op, men de kunne heldigvis komme op på 1. sal, så her gik han forgæves.. Der kom så for 3 dage siden to små kyllinger ud af rugeæggene, og jeg tænkte at min lille bestand jo langsomt kunne vokse sig stor igen, men nej nej, en af gangen forsvandt de fra haven, denne gang mistænker jeg dog fugle, da vi har en masse krager, skader og andre store fugle i haven i øjeblikket.
Men alt i alt vil jeg helst ikke miste flere af mine skønne kælehøns, så nu har jeg bygget en hønsefræser / kyllingefræser, så de gerne skulle kunne være i fred, til de når en størrelse, hvor de ikke bliver taget af vildfuglene eller andre sultne dyr.
Den er bygget af rent resttræ, og træbeskyttelse, som vi alligevel altid har på lager. Det er overskuddet fra terrassen og lægter fra husbyggeriet, som jeg har reddet fra lossepladsen.
Tanken med en hønsefræser / kyllingefræser er, at den kan flyttes på frisk græs med dages mellemrum, samtidig med at hønsene stadig er beskyttede og sikrede mod dumme ræve og andre rovdyr.
Jeg har heldigvis en lille hjælper, som er god med en skruemaskine 🙂
Jeg har desværre været uden min telefon, hvilket betyder at de billeder jeg havde af samlingen, er gået tabt, men jeg har nogle billeder af det samlede nye kyllingehus.
Her er plads til en hønemor, med ca 10 kyllinger, men kun til de første uger, så skal de gerne ned sammen med min forhåbentlig kommende store flok 🙂
(Dette blog-indlæg er skrevet inden vi fik sat el-hegn op i Hogsmeade)