Om mig..

Hejsa, og velkommen til min blog!

Om mig kan jeg sige, at jeg er født i 1979, og har siden 2007 været gift med min skønne mand Michael. Sammen har vi to vidunderlige unger, Marius og Frida, og vi bor i det naturrige Buresø i min mands barndomshjem som vi selv bygger om helt ned til fundamentet. Jeg er egentlig uddannet pædagog tilbage i 2005, men har siden 2012 været hvad jeg kalder fuldtidsmor!

Jeg bruger meget af min tid på en af mine store passioner: et liv tættere på naturen uden den unødige kemi, som vi bliver oversprøjtet med fra alle sider, og at genbruge og udnytte de ressourser vi har. Dette er både i den måde vi handler på, tilbereder maden på, smører kroppen ind på – eller rettere ikke bør gøre det, og på hvordan vi selv kan producere og skabe mange ting, som vi ellers har vænnet os til at gå ned og købe i forretninger. Jeg håber med min blog på, at kunne inspirer til at leve mere i overensstemmelse med naturen, både for vores egen skyld, naturens skyld, og for dem som mangler en lille gulerod – for pengepungens skyld 😉

DIY – gør det selv, er også en af mine store interesser. At lade det kreative få frit spil, og turde kaste sig ud i projekter, som ellers er forbeholdt rigtige håndværkere og masseproducerende fabrikker. Det er jo ikke alt det kan betale sig at lave selv, men den specielle følelse af at have kreeret noget der fungere, noget der er unikt  og funktionelt er skøn. Jeg er efterhånden ikke bleg for at kaste mig ud i projekter, og i sommeren 2013 byggede jeg en stor køkkenhave (fik professionel hjælp til fx gravearbejde og afretning af grus) men har selv tegnet og bygget det meste. Hønsehuset og hønsegården som stor færdig her i foråret står også i mit navn 🙂 Jeg har heldigvis en far med hænderne skruet ekstraordinært rigtigt på, og han er mere en flink til at hjælpe med det grove træarbejde. Det er super heldigt, da han er SÅ meget bedre venner med et vaterpas end jeg er!

Jeg er også autodidakt kunstner, og har siden 2009 fundet ro og energi i mig selv ved at male med primært akrylmaling. Min passion og inspiration finder jeg i naturen, og de naturlige elementer, og den ro og frigørelse som en tur igennem skoven eller en tur til havet kan berige os med. Hvis du vil se lidt af hvad jeg maler, kan det ses på www.arendahl.dk (pt. ikke aktiv)

Matriklen huser, ud over mig, min mand og børnene, efterhånden også en mindre bondegård af dyr. nogle er kæledyr, mens andre er en del af min selvforsygnings plan.

Balder (Berner Sennen) fra 26.03.14. er vores store vagthund og evigglade følgesvend. Han har et skønt sind, og passer på alle på matriklen. Selv når vi har små kyllinger våger han over dem.

IMG_2548
Vi har en snehvid kat Lillemis/Snebold, som er en hvid/oddeye/stok døv hankat, som fanger ikke så meget, men er en glad og godmodig hyggefis.

De sidst ankomne er Ron og Ginny, som skal være de herskende musse/rottefængere på matriklen. Deres historie kan I læse om Her (Ron og Ginny flytter ind) .

IMG_6748 img_4107

Mit hjemmelavede hønsehus, “Hogsmeade” byggede jeg sammen med min far i foråret 2014. Selve prosessen har jeg lavet et blogindlæg om, som du kan læse her. men huset og indbyggerne vil jeg lige præsentere 🙂

I hønsegården havde jeg inden vores ræve-besøg en flok på 26 høner, en enkelt hane og en del kyllinger, men jeg er ved at få flokken op at kører igen, og er i den anledning startet op med nye racer.
Jeg vil gerne ende ud i at have en farverolle hane til at styre damerne, og farverolles som slagtekyllinger. Dertil enkelte silkehøns, araucana høns, maran og lys sussex. Så skulle der gerne være dækket ind i forskellige temperament, samt forskellige farver på æg.

Jeg håber du får inspiration gennem bloggen, og læg gerne en hilsen eller kommentar, eller en god idé til et indlæg 🙂

God læselyst

Cathrine

IMG_0166

5 kommentarer

 • karsten trust

  Hejsa vil det være muligt at få kontakten til Pedro ang. skifersten
  da jeg står og skal bruge 100 m2 fliser til min terasse og har søgt længe efter lige nøjagtigt den type flise

  mvh karsten trust
  25117899

  • Fuldtidsmor

   Hej Karsten

   Det tog også os længe at finde de rigtige, men hans hjemmeside er: http://www.mediterraneokakel.com
   Og de fliser vi lagte er dem i brud, under naturstena, men de har en masse flotte sten.
   Hvis du har flere spørgsmål, så send dem endelig, ellers kan Pedro nok bedre svare 🙂

   Glad dag
   Mvh Cathrine

 • Rikke Charlotte Schmidt

  Hej Cathrine.
  Sikken en skøn Blog du har 🙂
  Rigtig interessant, at læse om dine projekter og meget lærerigt…
  Jeg bor selv i buresø og fandt din blog igennem facebook gruppen, med den opskrift til flåter .

  forårs hilsner
  Rikke

 • Mette Toftgaard

  Hej Cathrine

  Jeg har i weekenden forsøgt at lave et naturligt flåtmiddel med rosmarin efter din opskrift. Jeg har nok fået lavet lidt rigeligt, da jeg kun har en enkelt kat. Hun er nu blevet nusset over hele kroppen med det, og ser en smule fedtet og utilfreds ud, og gav sig straks efter til at vaske det af.

  Kan du sige lidt om, hvor meget af midlet du bruger per gang, du “smører” en enkelt kat ind, om du nusser det ind i pelsen over hele kroppen eller primært omkring nakke og hals? Skal det helt ind på huden for at virke?

  Jeg har lidt svært ved at få olien (oliven/kokos blanding) til at forene sig med det indkogte vand, hvilket jeg antager ellers er meningen, så jeg har sat det på køl. Jeg tænker også, at det vil forlænge holdbarheden af midlet. Hvordan opbevarer du det?

  Mvh.
  Mette

  • Fuldtidsmor

   Hej Mette

   Super du har kastet dig ud i den naturlige forebyggelse af flåter 🙂

   Det, der er det virksomme stof i blandingen, er de æteriske olier fra krydderurterne. Olien er til for at fordele blandingen i pelsen, så den ikke er væk med det samme, men katten skal selvfølgelig ikke drukne i olie 🙂 det gjorde jeg selv den første gang jeg gav mine katte en behandling, så de så altså noget fjollede ud.. Så det jeg gør er, at smører mine hænder ind i olie, som om det er en håndcreme, og derefter nusse kattene i nakken, bag ørene, rundt om halsen og under forbenene. Det er faktisk ikke meget olie, men til gengæld gør jeg det 1-2 gange om ugen, så de dufter hele tiden. Jeg har en hund jeg går med dagligt, som også får en tur, så det ligger som en rutine at nusse kattene også.
   Man kan lave den uden olie, som en spray bare med afkoget af krydderurterne, jeg synes bare at olien gør, at duften hænger længere tid i pelsen.
   Jeg opbevarer det i et glas ved stuetemperatur, og tager en del af gangen op i en mindre sprayflaske, som jeg så bare kort ryster inden jeg sprayer det på mine hænder. jeg synes ikke jeg har haft problemer med at den ikke emulgere, hvis vandet er kogt nok ind, men ellers så er det bare at ryste den sammen lige inden man bruger den 🙂
   Grunden til at jeg tager den i en seperat sprayflaske er netop fordi den ikke skal “forurenes” og dermed holdes sig længere.

   Jeg håber det var svar nok, ellers skriv endelig igen 🙂

   Mvh Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.