Opskrifter og kemi-fri

Som Bonderøven siger, så er det ikke et forsøg på at komme tilbage til stenalderen, det er et forsøg på at gøre det hele mere enkelt…

Jeg elsker at lave mad, og jeg bruger meget energi på at skabe en spændende varieret kost, fra bunden af, som man kalder det. Jeg er af den overbevisning, at alle de tilsætningsstoffer, erstatningssmage, fyldstoffer, nitrit, sulfitter, akrylamid, glutaminsyre, osv osv, aldrig har været ment som et gode for hverken dyr eller mennesker. Men det er jo en jungle at begive sig rundt i, og begrebet sundhed er ikke en ligning med en enkelt løsning, for hvad der er sundt for en med sukkersyge, er ikke ideelt for en overvægtig, og vi i norden skal bestemt spise anderledes end mennesker længere sydpå i varmen. Altså er sund kost et vidt begreb, og derfor handler det om at tage nogle valg. Jeg har valgt at sundhed for mig, er en varieret kost, med så lidt kemi som muligt, og så kort vej som muligt fra jord til bord. Det første og største skridt er at vælge biodynamiske og økologiske varer til, allerede i dette skridt bliver der frasorteret størstedelen af de skadelige stoffer. Det kan jo godt være lidt mere tidskrævende til tider, men alt handler jo om vaner og tilvænning.

Jeg er selv blevet mere og mere vegetar, og spiser kun fisk og mine egne høns. Det er en længere overvejelse, som jeg nok skriver om en dag 🙂

De opskrifter som jeg ligger op her, vil ikke være opskrifter på almindelig hverdagsting, som en hurtig googlesøgning vil komme med alverdens foreslag til, men mere de lidt anderledes ting, som man måske ikke lige havde tænkt over, at man også selv kan lave/bage/koge/sylte mm.

Kemi-Fri : Det er en jungle at begive sig rundt mellem hylderne i supermarkedet, og på hjemmesiderne efter produkter som skader mindst muligt. Og her tænker jeg både mig selv, mine børn og naturen!
Da jeg gik på barsel i 2006 med vores andet barn, startede jeg en internet baseret forretning op med økologiske og naturlige plejeprodukter, da jeg var helt rundt på gulvet over hvad jeg skulle vælge til mine børn! Dette gav mig en stor baggrundsviden omkring hvad jeg skulle være opmærksom på ved de produkter jeg køber! Jeg valgte at lukke forretningen igen i 2010, og har herefter bevæget mig længere og længere væk fra brugen af plejeprodukter som i bund og grund er unødvendige!
Med mit holistiske helhedsbillede af mennesket, hvor det indre og det ydre er i samspil, vil det være meget unaturligt for mig, at fylde en masse på mig selv udenpå, som jeg ikke vil putte inden i. (Og nej, jeg er ikke fanatisk, vi har også lægemidler og cremer til div. ting herhjemme som benyttes ved lejlighed, det netop bare kun når der er behov, og ikke til hverdag)

Så.. her på siden vil du også kunne finde opskrifter og idéer til en mere naturlig tilgang til plejeprodukter og makeup.

Fredagsslik:

Rocky Road
Bagte spisekastanjer

Sylteting: 

Dyremad:

Hundekiks /hundeguffer

Personlig pleje:

Deodorant uden kemi
Mascara
Dagcreme

 

Nem Mad:

Frys dine krydderurter

Ristede løg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.