Alt det andet,  godt til dyrene,  hundene,  Opskrifter,  Økologi

Hjemmelavede hundekiks

Begyndte for noget tid siden at lave vores hundekiks selv, da det både er sundere og billigere, og ikke engang svært 🙂

Den opskrift jeg bruger mest, er en kombination af flere forskellige, men har forsøgt at give et bud her på, hvordan de evt kan laves. Vi fik pandekager i går, og jeg havde derfra 200 gram forskelligt kød til overs, som jo nemt kan blive til godbidder i dag til hundene.

IMG_7695-1.JPGIMG_7707.JPG
Æblerne er fra min svigerindes have, kødet som sagt en rest, æggene fra vores egne høns, og mel har vi som regel på lager 🙂

Start med at tænde ovnene på ca 220 grader

1.  – Skære æblerne i mindre stykker, og fjerne kærnehuset.
2. – kom æblerne i en gryde smmen med vandet, og kog æblerne bløde. Har du æblegrød liggende, kan man med fordel bruge ca. 1 1/2 dl af dette istedet (gerne usødet)
3. – Hak kødet fint i en blender eller minihakker og kom det i en skålIMG_7708.JPG
4. – Hvis  æblerne ikke er madæbler, skal de lige en gang i blenderen sammen med resterne af vandet for at blive en grødagtig masse (mine er spiseæbler)
5. det hele blandes sammen i skålen til en blød dejagtig konsistens.
IMG_7709.JPG

 

 

 

6. Dejen fordeles på 2 eller 3 bageplader med en dejskraber eller rulles ud mellem to lag bagepapir hvis det synes nemmere. Jeg vælger kun to plader, da jeg godt kan lide gufferne lidt tykke, men i mindre stykker istedet.

7. Bag nu pladerne (en af gangen) i ca. 10 minutter på 220 grader og tage dem ud af ovnen.

8. Nu er massen tilpads blød til at kunne skære i små stykker, og fast nok til at holde formen. Skær godbidderne ud i den ønskede størrelse. (man kan bruge udstikker hvis man ønsker figurer, resterne kan jo bruges som godbidder alligevel)IMG_7710.JPG

9. Bag nu de udskårne godbidder på en enkelt plade i ca en time ved 70 grader, til bidderne er hårde og tørre – voila!

IMG_7711.JPG

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.