Hjemmelavede hundekiks
Begyndte for noget tid siden at lave vores hundekiks selv, da det både er sundere og billigere, og ikke engang svært 🙂
Den opskrift jeg bruger mest, er en kombination af flere forskellige, men har forsøgt at give et bud her på, hvordan de evt kan laves. Vi fik pandekager i går, og jeg havde derfra 200 gram forskelligt kød til overs, som jo nemt kan blive til godbidder i dag til hundene.
Æblerne er fra min svigerindes have, kødet som sagt en rest, æggene fra vores egne høns, og mel har vi som regel på lager 🙂
Start med at tænde ovnene på ca 220 grader
1. – Skære æblerne i mindre stykker, og fjerne kærnehuset.
2. – kom æblerne i en gryde smmen med vandet, og kog æblerne bløde. Har du æblegrød liggende, kan man med fordel bruge ca. 1 1/2 dl af dette istedet (gerne usødet)
3. – Hak kødet fint i en blender eller minihakker og kom det i en skål
4. – Hvis æblerne ikke er madæbler, skal de lige en gang i blenderen sammen med resterne af vandet for at blive en grødagtig masse (mine er spiseæbler)
5. det hele blandes sammen i skålen til en blød dejagtig konsistens.
6. Dejen fordeles på 2 eller 3 bageplader med en dejskraber eller rulles ud mellem to lag bagepapir hvis det synes nemmere. Jeg vælger kun to plader, da jeg godt kan lide gufferne lidt tykke, men i mindre stykker istedet.
7. Bag nu pladerne (en af gangen) i ca. 10 minutter på 220 grader og tage dem ud af ovnen.
8. Nu er massen tilpads blød til at kunne skære i små stykker, og fast nok til at holde formen. Skær godbidderne ud i den ønskede størrelse. (man kan bruge udstikker hvis man ønsker figurer, resterne kan jo bruges som godbidder alligevel)
9. Bag nu de udskårne godbidder på en enkelt plade i ca en time ved 70 grader, til bidderne er hårde og tørre – voila!
En kommentar
Anette
Inspirerende opskrift, sikker på Zorro vil elske det.