Alt det andet,  DIY,  godt til dyrene,  Haven,  Hønsegården,  Økologi,  selvforsyning

Endnu en udvidelse til “Hogsmeade”

Den tanke der startede det hele for få år siden, at jeg gerne ville have 4-5 have høns til husbehov, vokser vist mere end planen var 🙂 Da jeg skulle til at planlægge hønsehus og hønsegård, var det gennemrungende råd fra alle sider : “byg ikke for småt..” så jeg lyttede heldigvis, og byggede et fint stort hus (kan have 24 økologiske høns i huset, og derudover 2 kuld kyllinger i hvert deres lille gård). Jeg er nu oppe på 10 høns og 7 kyllinger og en skruk med flere på vej, 6 æg i rugemaskine, og derudover er der jo stadig de to kaniner, som også bor i byen.
De har 125 m2 tilsammen at boltre sig på, men der er ikke meget grønt tilbage i indhegningen, så nu skulle de have adgang til hele baghaven.

IMG_7420
Mellem rhododendronbedet og hønsegården, var der et bart stykke, som ikke rigtig kunne bruges til noget. Det er et stykke fyldt med skalderkål, så jeg har ikke lige haft mod på at plante en masse på det stykke.

Da jeg ikke har mod til at lade dyrene gå frit omkring (den ene kanin er ikke håndtam nok til at komme når vi kalder, og det hænder at der er løse hunde og ræve i området), så der skal en større indhegning til.

IMG_0985
På opfordring fra min mand, som ikke mener at vi kan have for meget udstyr, har jeg investeret i denne fræser/kultivator til hans Stihl Kombo-system, og jeg må sige, at det er den bedste investering i laaaang tid! Det kan være jeg laver et blog-indlæg om den alene en dag, da det giver uendelige muligheder i haven, selv højbedene i køkkenhaven kan den fræse 20-25 cm ned, uden problemer.
IMG_8680
Efter at græstørb var gravet af, tog det 15 minutter at løsne jorden i det nye bed, så det var klar til muld og nye planter

Planen var at hegnet skulle gå bag om bedet, så det ikke er så tydeligt at haven er indhegnet. Det er vigtigt for mig, at selvom haven er en brugshave til dyr, så skal det være pænt at kigge på, for ellers har jeg ikke selv lysten til at være der. Det samme gælder min køkkenhave og selve hønsegården og resten af haven. Det er ikke fordi det skal være pryd og total velholdt, men det skal se ordentligt ud.

IMG_7097
Jeg havde nogle rhododendron til overs fra et andet bed i forhaven, og havde 3-4 gamle hortensiaer der skulle flyttes, da de manglede plads, så hurtigt er bedet fyldt op. Min lille hjælper vander gerne de nye planter

For at bevare et naturligt udtryk i haven, bruger vi mange natursten, som heldigvis er nemme at få fat i.

IMG_3229
Tanken med udvidelsen er, at det skal være muligt at lukke høns og kaniner ud i baghaven, uden at de kommer ud på den store græsplæne og i forhaven. Denne låge får derfor en dobbeltfunktion, så den kan lukke hønsene ude af hønsegården når jeg skal gøre rent og muge ud (så jeg ikke skal se efter om der smutter en høne eller kanin ud når jeg køre ind og ud med trillebør) og resten af tiden give fri passage mellem haven og hønsegården.
IMG_6953
Her er lågen forbundet med døren til hønsegården, så der er fri passage
IMG_2959
.. og her er hønsene lukket ude i haven
IMG_9350
Så ser hønsene de nye omgivelser an 🙂
IMG_9356
På udflugt…
IMG_9358
“Dobby” fører an, han er en modig lille fyr
IMG_9362
Balder holder styr på tropperne. Han er heldigvis langt fra en jagthund, så de kan alle sammen hygge sig sammen 🙂

Jeg har ikke været ude og måle op, men det passer vel meget godt med 1000 m2 til de små kræ, så de har det da endnu mere fantastisk nu, og det er super hyggeligt at kunne se dem ud ad vinduet indefra, og at de lige kommer og tjekker når jeg luger ukrudt eller andet i haven 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.