Hønsegården,  Køkkenhaven,  Økologi,  selvforsyning

Den første store slagtedag!

IMG_8336.JPG

Så kom dagen for min første større slagtning!
Det var jo egentlig ikke så mange, 3 silkehaner og to sussex høns, men i min lille hobby hønsegård, så var det 25 % der blev slagtet, så der er noget mere stille derude nu! Dette skyldes jo nok primært at det var tre ud af fire haner der blev slagtet, men de to store sussex fyldte også godt til.

Selve slagtningen vil jeg skåne jer for, men de ligger alle fem her flåede og ser flotte ud, og er imponeret over, at mine sussex alligevel kom op på en vægt over 1500 gram stykket, så der er rigeligt til en lækker middag i dem begge to.

IMG_8337.JPG

Silkehøns har jo ikke traditionelt lyst kød som fx sussex har, og som de høns man køber i forretninger, men mørkere kød, med sorte aftegninger og sener. Første gang vi slagtede en hane, var det lidt grænseoverskridende for især ungerne af spise nærmest blåt kød, men de sidste gange vi har slagtet en, har jeg lavet kødet til fars istedet. IMG_8340.JPGDet er lidt nemmere at for ungerne at acceptere.

Men de tre haner blev parteret, og de størstes tykker kød blev lavet til fars, men selv om der var tre fuldvoksne haner, så blev det “kun” til et lille kilo hakket kød. De er nogle små nogle, men skrogene blev kogt sammen med grøntsager fra haven og Buresødal kassen, så fem skønne liter klar kraftig supper er nu klar i fryseren til en kold vinteraften.IMG_8338.JPGIMG_8339.JPG

De to sussex ligger også klar i fryseren, de skal nok på webergrillen her til vinter, og farsen er blevet forvandlet til burgerbøffer og kødsovs, så der var kød nok til tre dage i de små haner alligevel, og ikke at forglemme, de fem liter suppe i fryseren.

Det glæder mig og fryder mig at bruge tid på flåning, partering og tilberedning af hønsene, selvom det selvfølgelig er tidskrævende, men de sidste tre dage har vi næsten kun spist mad vi selv har produceret ude i haven! det kan da ikke være mere fantastisk! selv alle krydderurterne i kødsovsen er fra haven, så ud over salt, pasta, mel, agurk og ketchup, så var vi lige i tre dage selvforsynende 🙂

 

 

 


 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.