DIY,  godt til dyrene,  Haven,  Hønsegården,  små projekter

Ny kyllingefræser

Sidste år byggede jeg en kyllinge-fræser, som fungerede fint, når den bare ikke skulle flyttes, men den var ikke lige så gennemtænkt i forhold til at der jo skal nyt græs til, og den skal nemt kunne pakkes væk for vinteren, så jeg måtte bare starte forfra.

Efter en masse søgen og inspirationsbilleder på nettet, er jeg nået frem til denne trekantede model, som nemt skilles ad, og kan opbevares uden brug af meget plads til vinter. Og så er den super nem at bygge 🙂 Denne tog en eftermiddag at bygge. (malede om formiddagen) 

Jeg har taget to gamle plader vi havde liggende, og skåret i to lige store stykker, jeg valgte 100×40. De fik en gang træbeskyttelse, så de holder lidt længere.

6 lægter a 240 + 1 på 360 males også. De fire på 240 bruges på langsiderne. Der skal laves 2 firkanter på 100×240, som udgør siderne. Tanken er, at hele buret nemt kan skilles ad, så det kan pakkes væk når der ikke er kyllinger.

Her inspiseres den bageste side af vores hane, som i år har produceret 3 hold kyllinger.

Den forreste side får en låge der kan åbnes i begge ender. Den ene ende lukket, så der er et rum at have skjul i, den anden en stor luge med net, så de små kan lukkes ud i haven i dagtimerne.

Den store låge som kan åbnes seperat gør det også nemt at komme ind i hele buret, hvis der skal gøres rent eller fodres. Det er meget bevidst at jeg har valgt volierenet og ikke hønsenet, da det er noget svære at komme igennem, ved evt. små indbrudsjægere.

Den lukkede del har fået en løs bund i, så den er nem at tage ud og gøre rent, samt den er løftet fra jorden, så evt store mængder vand ikke gør huset ubeboeligt. Der er også en plade sat op mellem ude- og inde rummet, så der beskyttes for træk, og der bliver et godt læ.

Det er lidt svært at se for nettet, men hønsemor med 7 kyllinger har fundet sig fint til rette i huset.

… og så er det også rart at vide at man er i sikkerhed, med privat sikkerhedsvagt på den anden side af nette 🙂 

 

2 kommentarer

  • Thomas Andersen

    Hej syntes din kyllingefræser er rigtig fin har du skåret de to rammer i smig eller hordan er de vinklet i toppen ?

    V.h. Thomas Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.