DIY,  Hønsegården,  Økologi,  selvforsyning,  små projekter,  Værtindegave

Mine egne æggebakker til mit stalddørssalg

Planen med alle mine høns har hele tiden været æg og slagtekyllinger til eget forbrug, men som projektet har taget form,  – og det jo griber om sig, så har jeg nu mange flere æg end vi selv kan bruge. Jeg har længe solgt til familie og naboer, men selvom det er i de små mængder, så skal alle regler jo overholdes.

Det er ikke tilladt at tage æggebakker retur når man sælger som gårdbutik eller det der kaldes stalddørssalg, også selvom det ikke er erhverv. Det skyldes spredning og risiko for fx. salmonella og andre bakterier, så det med at genbruge æggebakker er et no-go, så jeg har søgt forskellige muligheder. Der er selvfølgelig de traditionelle i presset pap/papir, men jeg har fundet disse i plastik, som kan vaskes i opvaskemaskinen på 60 grader 🙂 Så de kan genbruges og vi sparer på resurserne.

IMG_2033
De sælges som “legesæt” til at bygge tårne med mm, og i forretninger med æg i, men jeg skal bare bruge dem til alle mine æg 🙂

MEN – der står SKABEÆG -? på, og det kan jeg altså ikke lægge navn til, så der skulle en forskønnelse til. Jeg forsøgte uden held at få mærkerne af, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre, så jeg endte ud i at sprøjtemale den øverste del sort, og bevare den nederste farve, da de alle er i friske stærke farver.

IMG_2375
Lidt af et projekt, da der er over 70 bakker, men de bliver rigtig flotte 🙂
Det er lidt i etapper, da de jo skal tørre undervejs
Det er lidt i etapper, da de jo skal tørre undervejs
IMG_2405
Ca halvvejs
FullSizeRender
Så er det bare at fylde bakkerne med alle mine æg, og sætte et lille skilt på 🙂 Det er en beskrivelse af mine høns, og hvad det er man køber.
FullSizeRender-1
Bla. står der at jeg har en masse forskellige racer, så æggene er både i forskellige farver og størrelser.

FullSizeRender-2

FullSizeRender-3
Sidste forår lavede jeg dette lille skab til indkørslen, hvor mine æg kan stå til dem der kommer og køber 🙂 så skulle du komme forbi og der er æg, er du velkommen til at købe en bakke, blot husk at jeg gerne vil have bakkerne retur, så de kan fyldes igen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.