DIY

FRIE høns! <3

Så er det endelig blevet ophævet.. Forbudet mod at mine høns måtte komme ud i haven, og leve det frie liv, som de er skabt til!

Siden d. 14. november 2016 har alle som holder høns, hobbyavlere som industielle, skulle holde alle høns under fast tag, grundet risikoen for spredning for fugleinfluenza. Dvs at de ikke kunne gå frit rundt i den 125 m2 store hønsegård som de har været vandt til, da det ikke er muligt at overdække det hele med fast tag. Derfor var den eneste løsning herhjemme, at få tømt drivhuset, og så måtte de alle flytte derind.

Sådan så det ud den 13. november 2016, hvor hønsene gjorde hvad de kunne for at sprede alle de sammenrevne blade 🙂

Det eneste jeg kunne gøre herhjemme var, at tømme det ellers vinterklare drivhus, og forvandle det til et hønsemekka, så godt det nu kan lade sig gøre.

Hampestrøelse på gulvet, mad hængt op, vand på varmeplade, kål hængt op til aktivering, og hvad der ellers skal til for at de små gokker kan få en værdig tilværelse i fangeskabet.

Sådan ser det så ud, når 15 ellers fritgående høns skal klemmes sammen på 10 m2…

Jeg ved jo godt at de stadig har det bedre end både burhøns og skrabehøns, men det var ikke det her der var min tanke da jeg skaffede mig høns, men det er jo med at gøre det bedste ud af det.

Men det er slut nu!!!

Nu ser drivhuset sådan ud, og er gjort klar til de første forspirrede krydderurter 🙂

 

Og sådan her ser frie høns ud =

Der er kun 9 tilbage, nogle er solgt undervejs, der var 4 haner hvoraf 3 er kommet til middag, og en enkelt høne blev syg (forkølelse) undervejs, og blev hurtigt aflivet, da de kår ikke var optimale hvis flere skulle blive syge, men nu hiver de frisk luft og grønne spirre til sig på højtryk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.