Køkkenhaven,  Økologi,  selvforsyning

Så er det tid til at så chili´erne!

Det virker som om det er lige lovligt tidligt for nogle, allerede for sent for andre, men det er faktisk lige nu at chili-frøene skal i jorden. De er langt tid om at spire, så hvis planterne skal nå at få ordentligt fat  er det en rigtig god ide at spire dem inden døre nu.
Jeg har taget frø fra sidste års planter, som har overvintret og tørret inde.
Jeg spirede de første Chili-frø for 14 dage siden, og i dag er det tomaterne der skal i jorden. Der er faktisk en del planter der allerede nu kan forspirres, men det skal være de langtsomtvoksende, som fx. chili, tomat, peber, artiskok, og mange sommerblomster og stauder. Jeg forspirre dog ikke sommerblomster, da jeg hellere vil så dem på plantestedet, men det er jo smag og behag.    

Jeg blander selv min såjord, af muldfjord fra køkkenhaven, sand, lidt hønsemøj. Har jeg lidt smulder fra vores træpiller er de også rigtig gode til at skabe luftig jord. Det er selvfølgelig også helt fint med de poser med prikle/så jord der er på markedet, jeg vil dog bare gerne vide hvad jeg præcis planter mine planter i 🙂

 

Jeg opbevarer frø i kaffefiltre, da de så holdes både tørre og ikke indelukket. Det er vigtigt at frøene ikke er fugtige, da de ellers vil rådne eller hvis de er meget våde begynder at spirer. (beklager stavefejl, det går noglegange stærk når mange frø skal tørres)

 

Jeg bruger forholdsvis store potter til at forspirre i, så de ikke skal omplantes for mange gange. Det skyldes primært at jeg har pladsen til at opbevarer dem på, og at der er lidt mindre arbejde i det 🙂 De bliver oftes kun omplantet en gang inden de bliver endelig plantet

 

IMG_2276
I dag tittede de første små spirer frem 🙂
Så får i også lige et billede med af de sidste gulerødder jeg har gravet op i køkkenhaven, så jorden kan gøres klar til at gødes til denne sæsons afgrøder. Det er vinter-gulerødder, og har fint kunne klare frosten denne vinter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.