DIY,  Haven,  Køkkenhaven,  Økologi,  selvforsyning

Mistbænke DIY

For dem der også følger projektet med vores hus i Sverige, så ved I, at der er blevet skiftet vinduer i hele hytten. Vinduerne fejlede egentlig ikke andet, end at isoleringsevnen var for svag, i forhold til, at vi gerne vil kunne bruge huset hele året, uden at skulle tænke over hvor meget vi fyrer op. Så nu er de gamle vinduer kommet med her hjem, og halvdelen er forvandlet til mistbænke, vi skal jo nødigt smide noget ud der har masser af værdi tilbage.
En mistbænk, drivbænk, varme bænk, kært barn mange navne, er i bund og grund et bed til at drive afgrøder frem tidligt og hurtigere.

Mange bygger mistbænke der kan flyttes, og dem vil jeg også bygge nogle af, men disse to skal stå permanent på siden af terrassen. Den side af huset har været svært at få noget til at gro, da der er sol det meste af dagen og meget tørt, da terrænet skråner, så det er perfekt til mistbænke. 

Græs kan gro alle vegne, men her har jeg lagt de gamle vinduer ud, så jeg kan se hvordan det evt. ville se ud.

Så er det bare at grave græstørvene af..

Jeg har en god ven med en gravemaskine, som kom og hjalp med det sidste.

Så er det med at se hvad der kan lade sig gøre. Ruderne er dobbelte, så de bliver skilt ad, og de inderste ruder bliver l gemt til et andet projekt sammen med rammerne. 

Jeg har valgt at købe nyt træ denne gang, da jeg gerne vil have dem ens, men dette er ellers netop et projekt, som vil være oplagt at bruge genbrugstræ.

Et skellet af lægter, så ruderne kommer til at ligge skråt. Det giver det største udbytte af vinduesfladen til at varme bænken op.

 Ruderne kommer til at ligge, så vandet løber af. De kan åbnes separat, med beslag sat på i toppen.  To ens bænke, der nu mangler beklædning og maling. De skal dog lige stilles på plads først, da de bliver noget besværlige at flytte når de er samlet.

 Første indtryk når de står på deres plads.

så beklædning på alle sider, malet udvendigt med træbeskyttelse, og sat på plads. Så kan krydderurter og forspirede grøntsager holde på varmen, selv i de kolde forårsmåneder.

Som så mange andre projekter, så har dette også udviklet sig, så efter et par havebesøg og kurser i spiselige stauder, bliver et lille stykke af haven rundt om disse mistbænke nu indhegnet til krydderurtehave, men det kommer i et andet indlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.