Hjemmelavet mælkebøttesirup
Vi plejer egentlig ikke at have så mange mælkebøtter i haven, men i år bugner græsplænen af den egentlig kønne gule blomst. Den får dog ikke lov at stå til de begynder at smide frø, men da jeg godt kan lide tanken om at bruge de råvarer som naturen nu giver os, fandt jeg en opskrift på mælkebøttesirup.
Det er meget simpelt, og smager faktisk rigtig godt, især i en lemonade 🙂
400 g mælkebøttehoveder
200 g økologisk rørsukker
2 økologiske citroner
2 liter vand
Mynte (kan sagtens undlades)
Kom mælkebøtterne i vandet, og kog dem 10 minutter. Derefter kommes sikker og citron ved, og det hele koges ca. 20 minutter. Derefter sies det hele, så kun væsken er tilbage. Jeg bruger først et almindelig dørslag, og derefter sies det igennem et viskestykke eller en stofble.
Siruppen koges nu i ca 1 1/2 time, og du kan teste detved at tage en lille ske med sirup og hælde det i kold vand.
Nogle koger mynten med, jeg valgte istedet at putte en gren ned i hver flaske færdig sirup.