DIY,  Værtindegave

DIY søde nemme birkestamme lys

IMG_8489.JPGJeg har længe haft kik på de skønne bloklys, som ligner birke-stammer, men synes de er voldsomt dyre, så tænkte at de da måtte kunne laves selv, og er godt tilfreds med resultatet 🙂 .

IMG_8486.JPG Lysene er standart fra Netto/Fakta/Kiwi i størrelsen 5,7×18 cm og jeg mener de kostede omkring kr. 15,- stykket. I denne juletid kan de jo sagtens være billigere.

Disse er ikke i ren stearin, men jeg går ud fra at resultatet vil blive det samme med lys i ren stearin.

IMG_8487.JPGJeg har brugt en helt almindelig køkkenkniv, som jeg har vende med bladet på den brede side, og ridset et birke-bark-mønster ind i lyset. Ikke for dybt, bestemt ikke for fint, og helst ikke for lige. Da jeg først forsøgte, lavede jeg ridserne meget lige, da jeg synes de er det på birkebarken, men det så altså slet ikke realistisk ud. Så prøv dig frem. Der hvor jeg fik lavet nogle lidt store riller har det bare givet en skøn effekt. Jeg har forsøgt at tage et billede af nogle riller, men det var svært at få med på billedet.IMG_8488.JPG

Jeg er vild med Kalk-maling, og har adskillige forskellige farver stående, så denne French Gray fra Jeanne D´Arc Living var perfekt til formålet.
IMG_8490.JPG
Jeg forsøgte mig frem med forskellige pensler og forskellige måder at lægge malingen på, og det der fungerede for mig  var faktisk en ældre brugt pensel, med lidt stive hår som ikke sad tæt og fint. IMG_8492.JPGFørst gav jeg lyset et tyndt lag med ufortyndet maling lodret. Dette lod jeg sidde ca. 5 minutter for at tørre lidt (det må endelig ikke tørre for meget, da det så er svært at lave effekterne). Derefter en fugtig pensel med en smugle maling på, og så er det ellers at arbejde vandret med penslen. Det er ikke at det tager langt tid eller er særligt svært, men malingen skal lige arbejdes ud på hele fladen.IMG_8491.JPG Jeg valgte nogle steder at fulde ridsere ud med meget maling, og andre steder næsten intet, hvilket jeg synes gav en god effekt. Så er det bare at tørre og klar til at lyse op i denne mørke tid 🙂

 

IMG_8498.JPG
Har lige forsøgt at tage et billede tæt på, så det er nemmere at se hvordan jeg valgte at male og lave mønsteret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.